فرمولاسیون رنگ ضد حریق

فرمولاسیون رنگ ضد حریق
0
(0)

فرمولاسیون رنگ ضد حریق و عملکرد آن به گونه ای است که در اثر افزایش دما گاز سردی را ازخود خارج می کند که باعث سردی سازه های فولادی و افزایش مقاومت می شود.

عملکرد رنگ ضد حریق وابسته به فرمول شیمیایی است که در ساخت آن به کار گرفته می شود. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره مکانیسم عملکرد و فرمول شیمیایی رنگ ضد حریق هستید. در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

برای استعلام قیمت و خرید رنگ ضد حریق می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. شماره های تماس:  02122804602  ,  02122804604

لازم به ذکر است تمام محصولات ضد حریق شرکت آرمان جاوید ماهان از برند کربولاین است و دارای بالاترین کیفیت می‌باشد. همچنین تایید شده سازمان آتش نشانی تهران و در لیست وندور پوشش ضد حریق می‌باشد.

مختصری درباره مفهوم حریق

آتش سوزی حادثه ای ناگوار است که از واکنش شیمیایی مواد آلی با اکسیژن بوجود می آید. حریق می تواند به جان و مال مردم ضربه جدی وارد کند. همچنین اگر حری در یک ساختمان با تعداد طبقات بالا ایجاد شود خطر فروریزی ساختمان را  وجود می آورد. به همین دلیل قبل از تکمیل شدن ساختمان ها آن ها را با پوشش های ضد حریق در برابر حوادث ناگواری مثل: آتش سوزی

بیشتر بخوانید  عملکرد پوشش ضد حریق چیست و چگونه اجرا می شود؟

رنگ ضد حریق چیست؟

برای افزایش  مقاومت و محافظت ازسازه های فولادی ساختمان ها از رنگ ضد حریق استفاده می کنند. رنگ ضد حریق حجم زیادی را به خود اختصاص نمی دهد و مناسب فضاهایی است که محدودیت اجرای پوشش ضد حریق دارند. رنگ ضد حریق در هنگام آتش سوزی هیچ گو نه گاز سمی از خود خارج نمی کند. در صورت بروز حریق رنگ ضد حریق به سرد شدن سازه کمک می کند. در نهایت مقاومت سازه افزایش پیدا می کند و از فروریزی ساختمان جلوگیری می شود.

بررسی فرمول شیمیایی رنگ نسوز

عملکرد رنگ ضد حریق بر اساس واکنش اسید های معدنی و یک ترکیب سلولزی رخ خواهد داد. سلولز خود نیز ترکیبی از چند هیدریک است. در صورت بروز آتش سوزی  و افزایش دما پلی فسفات آمونیوم نرم شده و در دمای 215 درجه ذوب می شود. در نهایت با رسیدن دما به 238 درجه سانتیگراد رنگ ضد حریق گاز سردی را از خود خارج می کند. گاز سرد ضد حریق باعث می شود سازه ساختمانی مقاومت خود را از دست ندهد. در ادامه برای درک بهتر این مطلب به بررسی لیستی از اجزای ترکیبات ضد حریق خواعیم پرداخت.

بررسی اجزای سازنده رنگ ضد حریق

به طور کلی مواد سازنده رنگ ضد حریق به چهار دسته تقسیم می شوند. در ادامه به بررسی دقیق هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

لیستی از اجزای سازنده ضد حریق:

  • منبع اسیدی:

منبع اسیدی از موادی مثل: اسید بوریک، سولفوریک، فسفریک تشکیل می شود. جالب است بدانید که اسید سولفوریک خود را در دمای بالای 150 درجه سانتیگراد آزاد می کند.

  • ترکیبات کربنی:
بیشتر بخوانید  روش‌های حفاظت در برابر حریق کدام‌اند؟

کربن با رادیکال های هیدروکسیل ترکیب شده و در صورت واکنش از طریق استری شدن آب آزاد می شود.

  • ترکیبات کف ساز:

از ترکیب پارافین، ملامین، گواندین به دست می آید. ترکیب این مواد در اثر برخورد با گرما مقدار زیادی گاز را از خود خارج می کند.

  • رزین های اتصال دهنده:

رزین های اتصال دهنده محافظ  گاز ها هستند و از پراکنده شدن آنها جلوگیری می کنند. زیرا این گاز نباید در اثر پراکنده شدن سفت شود.

 بررسی نحوه اجرای رنگ نسوز

ابتدا باید سطح مورد نظر را از هرگونه گرد و غباری پاکسازی کنید. سپس لازم است پرایمر مورد نظر خود را بر روی سازه های فلزی اجرا کنید. جالب است بدانید که اجرای  رنگ ضد حریق بسیار ساده است و به سرعت خشک می شود.اما زمان خشک شدن سازه باید از هر گونه گرد و غبار و اجرای کار های دیگر جلوگیری شود.

نتیجه گیری

در این مقاله با فرمولاسیون رنگ ضد حریق و مکانیسم عملکرد آن آشنا شدید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید. کافیست بر روی شماره ها کلیک کنید. 02122804602  ,  02122804604

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =