مراحل اجرای پوشش ضد حریق

مراحل اجرای پوشش ضد حریق
5
(1)

مراحل اجرای پوشش ضد حریق: اجرای پوشش ضد حریق دارای مراحل مختلفی است. جالب است بدانید که کیفیت انجام هر یک از این مراحل تاثیر مستقیمی بر روی ایمنی ساختمان دارد. بنابراین بهتر است از یک تیم حرفه ای و متخصص در این زمینه در جهت اجرای پوشش ضد حریق ساختمان خود استفاده کنید. برای درک بهتر چگونگی اجرای پوشش ضد حریق در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجرای انواع پوشش ضد حریق و انتخاب محصول مناسب پروژه خود می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.  شماره تماس شرکت آرمان جاوید ماهان:

02122804604   /    02122804602

مختصری درباره پوشش ضد حریق و اهمیت استفاده از آن

پاشش ملات ضد حریق بر روی تیغه های ساختمان

به مرور با گذشت زمان ممکن است حوادث ناگوار سلامت ساختمان ما را تهدید کند. بنابراین امروزه رعایت نکات ایمنی ساخت و ساز بسیار مورد توجه قرار گرفته است.  اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که به رعایت ایمنی ساختمان و نجات یافتن از خسارت های اهمیت می دهید. پیشنهاد ما به شما عزیزان استفاده از پوشش های ضد حریق حین ساختمان سازی می باشد. چرا که یکی از دلایل عدم فرو ریزی ساختمان در حین آتش سوزی همان پوشش های ضد حریق هستند.

تعریف کوتاه پوشش ضد حریق:

در واقع پوشش های ضد حریق مقاومت تیغه های اصلی ساختمان شما در برابر آتش بالا می برند. اکنون که متوجه مفهوم کلی پوشش های ضد حریق شده اید. ما قصد داریم در ادامه این مطلب به بحث مهم تر (نحوه اجرای پوشش ضد حریق) نیز بپردازیم.  در ادامه با دقت بیشتری همراه ما باشید چرا که کیفیت انجام این مرحله در رعایت نکات ایمنی بسیار اهمیت دارد.

همه چیز درباره نحوه و مراحل اجرای پوشش ضد حریق

ورمیکولیت، برای اولین بار در معادن اتریش پیدا شده است. جالب است بدانید این کانی یک ضد حریق به شمار می آید. بنابراین بدون شک در پوشش های ضد حریق از آن استفاده خواهد شد. اما مسئله این است که چگونه تیغه های فولادی را ضد حریق می کنند؟ ترکیب یک سری مواد پوشش های ضد حریق مختلفی را به وجود می آورند. در نهایت یک تیم متخصص با محاسبات اولیه  و نظر نهایی این مواد را با آب ترکیب کرده و برای هر سطح به مقدار لازم پاشش می کند. در آخر تیغه های فولادی با موادی مناسب پوشیده می شوند تا در برابر حرارت مستقیم قرار نگیرند.

توجه داشته باشید که انتخاب پوشش و روش اعمال آن باید با استانداردها و مقررات محلی و منطقه‌ای هماهنگ شود و بهتر است توسط متخصصان و کارشناسان مجرب در این زمینه انجام شود. کارشناسان ما همه روزه آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیر می‌باشد. برای مشاوره رایگان می‌توانید با شماره های   02122804604   /    02122804602   تماس حاصل فرمایید.

انتخاب نوع پوشش ضد حریق در اجرای پوشش ضد حریق بسیار حائز اهمیت است. بسته به نوع ساختمان، شرایط محیطی و استانداردهای موردنظر، نوع پوشش متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی، چند مدل رایج عبارتند از:

پوشش‌های بر پایه مواد معدنی: مناسب برای سطوح بتنی و فلزی که مقاومت بالایی نیاز دارند..

بیشتر بخوانید  پوشش ضد حریق پایه حلالی حجیم شونده

پوشش‌های منبسط ‌شونده: ایده‌آل برای محیط‌های داخلی که ظاهر سازه اهمیت دارد.

پوشش‌های فوم ضد حریق: گزینه‌ای مناسب برای فضاهایی که علاوه بر محافظت در برابر آتش، نیاز به عایق حرارتی و ایجاد دودبند در بازشوها نیز دارند..

مراحل اجرای پوشش ضد حریق

1.آماده‌سازی سطح

  • برای اینکه پوشش ضد حریق بیشترین اثرگذاری را داشته باشد، باید سطح کار کاملاً تمیز و آماده شود. این مرحله شامل: حذف هرگونه گردوغبار، چربی یا آلودگی از سطح سازه به واسطه شستشو با دستگاه جت واش صنعتی
  • زدودن DEATH RESIN یا رنگ مرده از روی المان: در بسیاری از موارد به دلیل استفاده از رنگ های ضدزنگ آلکیدی بی کیفیت این رنگ ها پس از اجرای محصول و به صورت کامل از روی سطح فلز جدا می گردد. به جهت جلوگیری از این اتفاق بایستی رنگ مرده پیش از اجرا از سطح فلز زدوده گردد.

2. برطرف کردن زنگ‌زدگی از سطوح فلزی (در صورت نیاز)

  • در برخی موارد، استفاده از یک لایه پرایمر برای افزایش چسبندگی ( محصول کربولاین تولیدی شرکت ماهان پروف به دلیل چسبندگی بالا و استفاده از پرایمر پودری داخل اجزا محصول نیازی به اجرای پرایمر ندارد. )
  • در صورت استفاده از سقف عرشه فولادی در سازه میبایست کنگره های سقف عرشه روی تیر ها با پشم سنگ پر شود همچنین در نقاطی که نیاز به آتش بندی باشد با استفاده از زیر سازی مناسب شامل رابیتس، توری مرغی، شاستی کشی و پشم سنگ صورت می پذیرد.

3.زیرسازی و مسلح کردن سطح با مش فلزی

به منظور اجرای پوشش های ضدحریق پایه معدنی(سیمانی یا گچی) می بایست سطح سازه را با استفاده از مش فلزی گالوانیزه مسلح نمود. به نحوی که با استفاده از دستگاه پیم جوش سطحی ( بدون نفوذ و آسیب به ورق فلزی سازه) و رعایت فواصل استاندارد پین ها توری مرغی یا رابیتس با چگالی استاندارد بر روی سطح سازه نصب می گردد.

مراحل اجرای پوشش ضد حریق

4.اجرای پوشش ضد حریق

پس از آماده‌سازی سطح و انتخاب نوع پوشش مناسب، حالا نوبت به اجرای آن می‌رسد. این کار معمولاً به روش‌های زیر انجام می‌شود:

  1. ترکیب مواد پوشش طبق دستورالعمل سازنده
  2. اجرای چند لایه پوشش برای دستیابی به ضخامت استاندارد و محافظت حداکثری
  3. اجرای چند لایه پوشش برای دستیابی به ضخامت استاندارد و محافظت حداکثری
  4. کنترل کیفیت و اندازه‌گیری ضخامت اجرای پوشش تنها بخشی از کار است؛ مهم‌تر از آن، اطمینان از کیفیت اجراست. در این مرحله، اقدامات زیر انجام می‌شود:-اندازه‌گیری ضخامت پوشش با ابزارهای مخصوص-تست چسبندگی برای بررسی میزان استحکام پوشش-بررسی انطباق اجرا با استانداردهای ایمنی و مقررات ساختمان‌سازی
پوشش ضدحریق کربولاین
مواد پوشش ضدحریق کربولاین

 

  1. خشک شدن و فرآیند نهایی-پس از اجرای پوشش، نیاز به زمان کافی برای خشک شدن و تثبیت آن وجود دارد. در این مدت باید از تماس فیزیکی و شرایط محیطی نامناسب مثل رطوبت زیاد یا دمای پایین جلوگیری کرد.-همچنین در مواردی که جریان هوا موجب خشک شدن سریع محصول می گردد بایستی اطراف محل اجرایی را کاوربندی نمود و پس از اجرا با پاشش مه آب بر روی محصول اجرا شده به دفعات لازم نسبت به کیورینگ محصول اقدام نمود.
  2. بازرسی نهایی و تحویل پروژه-در پایان، یک ارزیابی نهایی انجام می‌شود تا مطمئن شویم پوشش به‌درستی اعمال شده است. بعد از تأیید نهایی، پروژه تکمیل شده و ساختمان آماده بهره‌برداری خواهد بود.

استفاده از پوشش‌های ضد حریق، یکی از اقدامات ضروری برای افزایش ایمنی ساختمان‌ها در برابر آتش‌سوزی است. اجرای صحیح این پوشش‌ها، از مرحله آماده‌سازی تا نظارت و کنترل کیفیت، تأثیر بسزایی در عملکرد نهایی آن دارد. اگر به ایمنی و دوام سازه خود اهمیت می‌دهید، حتماً این فرآیند را جدی بگیرید و از متخصصان با تجربه برای اجرای آن استفاده کنید.

نکاتی مهم که درباره پاشش مواد ضد حریق باید بدانید

در بحث ایمنی سازی ساختمان تمامی مراحل کار باید ب کیفیت بالا انجام شوند. چرا که در غیر اینصورت ممکن است مراحل قبلی یا بعدی در خطر قرار بگیرند. به همین دلیل در این بخش ما قصد داریم نکاتی مهم درباره پاشش مواد ضد حریق را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید  چند تکنیک اطفا حریق پرکاربرد و کارآمد

لیستی از نکات مهم پاشش مواد ضد حریق:

  • اولین مرحله باید اجرا یا پاشش مواد به سقف باشد.
  • سطح تیغه های فولادی نباید آلوده به روغن، گریس، گرد و غبار یا هر ماده چسبنده دیگری باشد.
  • بتن های اضافه باید جمع آوری و برداشته شوند.
  • سطوحی که نیاز به پوشش ندارند با پوشش های موقتی پوشانده شوند.
  • سطح زمین عاری از زباله و هر چیز مزاحم دیگری باید باشد.
  • سطوح اسکلت ساختمان یک بار باید با دستگاه مخصوص به نام واترجت برای تمیزی گرد و غبار شسته شود.

نکته: ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که بعد از اجرای مواد چه اقداماتی باید انجام شود؟ بنابراین ما قصد داریم در بخش بعدی به طور کامل در مورد اقدامات ضروری پس از اجرا نیز با شما عزیزان صحبت کنیم.

اقدامات لازم پس از ایمنی سازی ساختمان

  1. کاملا مشخص است که بعد از اجرای مواد باید شرایط لازم برای خشک شدن پوشش ضد حریق وجود داشته باشد.
  2. بعد از انجام عملیات اجرا باید ساختمان را در برابر عوامل مخرب  مانند : (ریزش آب یا باران) حفظ کنید.
  3.  تا قبل از خشک شدن  حق هیچ گونه ماله کشی وجود نخواهد داشت.
  4.  ماله کشی بر روی تیغه ها با رعایت کم نشدن ضخامت پوشش امکان پذیر است.
  5.  در نظر گرفتن سیستم تهویه هوای مناسب مخصوص محیط های بسته

معرفی انواع فایرپروف ها و نحوه اجرای آن ها

اجرای پوشش ضد حریق با استفاده از برد ها

اگر مواد پوشش ضد حریق بر پایه گچ باشد با استفاده از روش پاشش به روی سازه های فلزی اسپری خواهد شد. در ادامه لیستی را از انواع دسته بندی های پوشش ضد حریق مشاهده می کنید.

لیستی از انواع دسته بندی های پوشش ضد حریق:

به طور کلی پوشش ضد حریق در دو دسته بندی (پایه معدنی و غیر معدنی) قرار دارد. که در ادامه آن ها را تفکیک کرده و معرفی می کنیم.

پوشش ضد حریق پایه معدنی:

  1. پوشش ضد حریق بر پایه گچ: قابل پاشش بر روی سازه های فلزی
  2. پوشش ضد حریق بر پایه سیمان:  بر روی سازه های فلزی پاشش می شود.
  3. پوشش ضد حریق بر پایه فسفر: دارای غلظت بالا مناسب برای پاشش بر روی سازه های چوبی

پوشش ضد حریق غیر معدنی: 

  1. رنگ های ضد حریق: لایه ای نازک مناسب پاشش بر روی سازه فلزی و غیر فلزی
  2. پوشش ضد حریق نانوکامپوزیت: قیمت بسیار بالا و مناسب برای محلی که امکان اجرای پوشش سخت است.
  3. پوشش ضد حریق ژل سل:مناسب پاشش بر روی سازه های چوبی
  4. بردهای ضد حریق:  شباهت زیادی به داکت های کابل برق دارند و در ایران وجود ندارد که مورد استفاده قرار بگیرد.

تجهیزات لازم برای اجرای پوشش ضد حریق

یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار بر کیفیت اجرای پوشش ضد حریق استفاده از تجهیزات مختلف و مخصوص است. بنابراین بهتر است به روزترین تجهیزات برای این منظور استفاده شود که در ادامه لیستی از انواع آن ها را مشاهده می کنید.

لیستی از انواع تجهیزات لازم برای اجرای پوشش ضد حریق:

  • تجهیزات مکانیکی
  • تجهیزات الکتریکی
  • تجهیزات پنوماتیکی
  • تجهیزات هیدرولیکی

معایب عایق کردن تیغه های ساختمانی

به طور کلی معایب خاصی ندارد اما باید بدانید که برای انجام این کار باید دو مورد (هزینه و زمان) را قبل از شروع کار در نظر بگیرید. چرا که یکی از معایب اجرای پوششش ضد حریق زمان زیادی است که صرف انجام آن می شود.

جمع بندی

همانطور که در مطالب بالا اشاره کرده ایم، ایمنی سازی ساختمان امری ضروری است. اما باید بدانید که تمامی مراحل کار باید با دقت و رعایت نکات ایمنی انجام شود. در غیر اینصورت همچنان خطر فروریزی ساختمان در برابر خطراتی مانند آتش سوزی وجود خواهد داشت.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 14 =