پوشش ضد حریق غیر معدنی یکی از انواع روش های عایق کردن سازه های فلزی ساختمان به حساب می آید. اگر درباره این نوع پوشش ضد حریق اطلاعاتی ندارید در ادامه این مطلب همراه ما باشید چرا که قصد داریم انواع پوشش ضد حریق غیر معدنی را مورد بحث و بررسی بیشتر قرار دهیم.
مختصری درباره مفهوم عایق غیر معدنی
پوشش ضد حریق غیر معدنی یکی از راه های عایق سازی سازه های ساختمانی به حساب می آید درواقع باید بدانیم که تنها تفاوت پوشش ضد حریق و غیر معدنی با پوشش ضد حریق معدنی نحوه ایجاد ملات و کاربرد آن ها در بحث عایق سازی است.
معرفی انواع پوشش ضد حریق
افرادی که در زمینه ساخت و ساز فعالیت می کنند همیشه باید مراقب حوادث ناگوار و تهدید کننده هم باشند. چرا که در زمینه ساخت و ساز هزینه و زمان بالایی مصرف می شود. در نهایت اگر از ابتدای کار فکر احتمال حوادث ناگوار را برای بحث ساختمان سازی در نظر نگیرید در آینده دچار مشکلات بسیار به همراه خسارت های بالا خواهید شد. یکی از راه هایی که برای جلوگیری از خسارت های بالا طراحی شده استفاده از پوشش های ضد حریق برای ساختمان ها است. پوشش های ضدحریق برای عایق کردن تیغه های فلزی اصلی ساختمان طراحی شده اند. بنابراین اگر از این ایده بی نظیر در حین ساختمان سازی استفاده شود آمار سقوط ساختمان ها بر اثر آتش سوزی بسیار کاهش پیدا می کند.
معرفی انواع ضد حریق غیر معدنی
جالب است بدانید که پوشش های ضد حریق به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند. به طور کلی می توان گفت پوشش های ضد حریق دردو دسته معدنی و غیر معدنی تهیه و تولید می شوند. البته ناگفته نماند که هر یک از آن ها نیز دارای دسته بندی خاصی است. چرا که مواد مورد استفاده برای ساخت یک ساختمان در بازار امروز بسیار متنوع است. برای آشنایی بیشتر با انواع پوشش های ضد حریق در ادامه لیستی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
لیستی از پوشش های ضد حریق موجود در بازار:
پوشش ضد حریق بر پایه معدنی:
- پوشش ضد حریق بر پایه گچ
- پوشش ضد حریق بر پایه سیمان
پوشش عایق غیر معدنی :
- رنگ های ضد حریق:(مناسب برای سطوح چوبی و فلزی)
- بورد های ضد حریق:(مناسب برای عایق سازی کانال کولر، کابل ها، سقف های کاذب و ..)
بررسی کاربردهای پوشش غیر معدنی
اگر بخواهیم درباره ی کاربرد های پوشش ضد حریق با شما صحبت کنیم باید بگوییم که پوشش های ضد حریق کار عایق سازی تیغه های فلزی ساختمان را به خوبی انجام خواهند داد. البته ناگفته نماند که وابسته به نوع موارد مصالحی که در ساخت یک ساختمان استفاده می شود کاربرد پوشش ضد حریق می تواند متنوع باشد. اما نحوه اجرای همه پوشش های ظریق از پاشش مواد پیروی می کند.
رنگ ضد حریق چیست و بررسی کاربرد های آن
به طور کلی رنگ ضد حریق در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. اما ما در این بخش از مقاله قصد داریم در مورد کاربرد رنگ ضد حریق در ساختمان سازی و سازه های فلزی صحبت کنیم. در واقع رنگ ضد حریق در برابر آتش مقاوم و نسوز عمل می کند. این رنگ ها تقریباً عملکردی شبیه پوشش های ضد حریق دارند. هر زمان ما توانایی استفاده از پوشش های ضد حریق بر پایه معدنی را نداشته باشید با در نظر گرفتن سازه هایی که نیازمند عایق سازی است باید از رنگ ضد حریق استفاده کنید. جالب است بدانید اجرای رنگ ضد حریق با پوشش های معدنی بسیار متفاوت است. همچنین رنگ ضد حریق دارای دسته بندی مختلف است که در ادامه لیستی از این دسته بندی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
نکته: با استفاده از رنگ ضد حریق، مدت مقاومت سازه های فلزی در برابر آتش حدودا به مدت ۳۰ تا ۱۲ دقیقه بیشتر میشود .
لیستی از انواع رنگ ضد حریق
- رنگ ضد حریق بر پایه آب
- رنگ ضد حریق بر پایه روغن
- رنگ ضد حریق بر پایه نانو
مزایای استفاده از رنگ ضد حریق
- افزایش ایمنی ساختمان و مقاومت سر در برابر ضربه
- متنوع بودن کاربرد رنگ ضد حریق برای سطوح مختلف مانند چوبی فولادی بتنی پلاستیک و غیره
- رنگ ضد حریق قبل و بعد از آتش سوزی مورد استفاده است
- برای موارد تزئینی و روکش سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد
- افزایش مقاومت سازه های فلزی در برابر آتش به مدت ۱۲۰ دقیقه
بررسی برد ضد حریق در بازار ایران
برد ضد حریق، در انواع مختلفی طراحی و تولید شده است. اما هیچ یک از این برد ها را در بازار ایران موجود نیست. برد ضد حریق از نظر ایمنی و محافظت از سازه ها بی نظیر است. چرا که در زمان وقوع آتش سوزی مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد. بنابراین می توان گفت حداقل 120 دقیقه توانایی حفظ تیغه های ساختمانی را دارد. جالب است بدانید برد های ضد حریق در برابر ضربه نیز بسیار مقاوم هستند. چرا که زیر فشار آب مستقیم در جهت خاموش سازی آتش نیز دوام بالایی را از خود نشان داده است. اما متاسفانه به دلیل تحریم های پی در پی در بازار ایران وجود ندارد. اما برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برد های ضد حریق در ادامه لیستی از انواع آن ها را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. با ما همراه باشید.
لیستی از انواع برد های ضد حریق:
- (برد ضد حریق پروماتکت-H):سقف کاذب، کف چوبی، دریچه ها، در ها و..
- (برد ضد حریق پروماتکت 100):پارتیشن بندی ها با ارتفاع کم
- (برد ضد حریق پروماتکت 200):
- (برد ضد حریق پروماتکت 500): مناسب برای مراقبت از کابل ها، کانال های کولر، موتور خانه و..
- (برد ضد حریق سوپالوکس): مناسب برای دیوار خارجی، سقف کاذب، درب پیشرفته ضد حریق، دیوار داخلی
جمع بندی
یک ساختمان دارای تعداد زیادی سازه با جنس های مختلفی است. بنابراین ایمنی سازی آن نیازمند انواع پوشش ضد حریق است. اگر شما هم فردی هستید که در سختمان سازی فعالیت می کند. بهتر است از همان ابتدای کار به یک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. چرا که اجرای پوشش های ضد حریق و ایمنی سازی ساختمان صد در صد نیازمند دانش خاصی می باشد.