روکش یونولیت Xps و Eps

به طور کلی دو نوع عایق در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به آن ها روکش یونولیت Xps و Eps می‌گویند. با توجه به اهمیت منابع و انرژی در دنیای امروز یکی از مواردی که ساخت و سازهای مدرن جهان حائز اهمیت می‌باشد مسئله حفظ انرژی و استفاده بهینه از عایق‌ها می‌باشد. روش‌های بسیار زیادی برای عایق بندی ساختمان وجود دارند که دو نمونه از بهترین این روش‌ها استفاده از روکش یونولیت Xps و Eps می‌باشد. این عایق‌های یونولیتی در انواع تاسیسات ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر شما هم قصد استفاده از این عایق‌ها را دارید بهتر است برای آشنایی بیشتر با عملکرد و ویژگی‌های هر کدام تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

یونولیت چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

بهتر است پیش از هرچیزی ابتدا با مفهوم کلی یونولیت و ویژگی‌های این ماده بیشتر آشنا شویم. یونولیت یک ماده متخلل، سبک و پرکاربرد است که از نوعی پلاستیک مخصوص تولید می‌شود. این ماده که به طور تصادفی در سال 1839 کشف شد، با نام‌های دیگری همچون پلی استایرن انبساطی و آکاسیف نیز شناخته می‌شود. دلیل سبک بودن وزن یونولیت این است که بیش از 9 درصد این ماده از هوا و در طی یک فرآیند سه مرحله‌ای انبساطی تشکیل شده است.

از مهم‌ترین ویژگی‌های این ماده می‌توان به وزن کم، راحتی حمل و نقل، مقاومت در برابر نفوذ آب و رطوبت، قابلیت بازیافت، عایق صوتی بودن و طول عمر بسیار بالای آن اشاره کرد. یونولیت‌ها انواع مختلفی دارند. یکی از انواع آن‌ها فوم پلی استایرن انبساط یافته یا EPS است که با منبسط کردن پلی استایرن به دست می‌آید. نوع دیگری از عایق‌های یونولینی فوم اکسترود یافته پلی استایرن یا XPS است که از طریق انجام فرآیند اکستروژن در پلیمر پلی استایرن ساخته می‌شود.

یونولیت EPS چیست؟

این نوع یونولیت از  پلی استایرن حجیم شده یا گسترده تولید می‌شود. مهم‌ترین کاربردهای یونولیت EPS استفاده در صنعت بسته بندی می‌باشد، اما با این وجود این ماده‌ کاربردهای دیگری هم دارد و یکی از کاربردهای آن استفاده در ساخت و ساز به عنوان عایق محافظ می‌باشد. یونولیت EPS حجم بالایی دارد و این حجم باعث تنوع و افزایش کارایی آن‌ها می‌شود. این ماده یک عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی بسیار باکیفیت است که در برابر عواملی مثل اشعه‌های مضر خورشید، باران‌های اسیدی و ترک خوردگی‌های ناشی از زلزله از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد. یونولیت ESP آرمان جاوید ماهان یکی از باکیفیت‌ترین و بهترین نمونه‌های عایق ساختمان در کشورمان می‌باشد که مزایای فراوانی نسبت به نمونه‌ها مشابه دارد، برخی از این مزایا را در ادامه مطرح کرده‌ایم.

مزایای روکش یونولیت EPS آرمان جاوید ماهان

  • عایق حرارتی و صوتی بسیار قوی
  • جلوگیری از رشد کپک، قارچ و انواع حشرات موذی
  • دوام و مقاومت بسیار بالا
  • قابل بازیافت و عمر بسیار طولانی
  • قابل استفاده در مجموعه‌های معکوس
  • قابل استفاده در پایین طبقات ساختمان
  • حمل و نقل بسیار آسان
  • وزن بسیار پایین
  • الاستیسیته و کشسانی مناسب

یونولیت XPS چیست؟

یونولیت XPS نوعی فوم اکسترود شده پلی استایلن است که در برابر حرارت از خود مقاومت خوبی نشان می‌دهد و به همین منظور به عنوان یکی از پرطرفدارترین عایق‌های حرارتی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت استفاده از این ماده در جنگ جهانی دوم رواج پیدا کرد و به سرعت جایگزین موادی مثل پشم شیشه، پشم سنگ و برخی مدل‌های قدمی‌تر یونولیت شد.

یونولیت XPS بیشتر در سقف‌های کاذب، طراحی نور و نصب هالوژن مورد استفاده قرار می‌گیرد اما کاربردهای متعدد دیگری هم دارد. این فوم به شکل پنل هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و در برابر نفوذ حشرات و رطوبت مقاوم است. از دیگر ویژگی‌های مثبت آن سرعت عمل بالا در اجرا و صرفه جویی در هزینه‌های اجرایی می‌باشد.در ادامه برخی مزایای یونولیت XPS آرمان جاوید ماهان را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

مزایای روکش یونولیت XPS آرمان جاوید ماهان

  • هزینه مناسب و کاهش هزینه اجرایی
  • عایق مناسب برای رطوبت، صدا و حرارت
  • تنوع طرح بالا
  • وزن پایین و حمل و نقل راحت
  • الاستیسیته بالا و مقاومت در برابر ضربه و فشار
  • استفاده از آن باعث سبک سازی پروژه و مقاومت بنا در برابر زلزله می‌شود
  • به دلیل مقاومت در برابر رطوبت برای استفاده در مناطق شرجی و مرطوب مناسب است
  • در مقابل باران‌های اسیدی و یخ زدگی مقاوم است

تفاوت روکش یونولیت Xps و Eps در چیست؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های روکش یونولیت Xps و Eps ، ضریب حرارتی این دو محصول است. ضریب حرارتی یونولیت XPS حدود 25 درصد است و  ضریب حرارتی روکش EPS حدود 28 درصد می‌‌باشد. یکی دیگر از تقاوت‌های این دو محصول میزان عایق بودن آن‌ها می‌باشد زیرا یونولیت‌ XPS از قدرت عایق‌بندی بالاتری برخوردار است و در برابر حرارت، رطوبت و فشارهای خارجی مقاومت بسیار بالایی دارند.

حجم یونولیت‌های XPS در تماس با رطوبت و آب سه دهم درصد افزایش می‌یابد در حالی که در یونولیت‌های EPS این افزایش حجم به دو الی چهار درصد هم می‌رسد.

زمانی که یونولیت‌های XPS در معرض رطوبت و آب قرار می‌گیرند حجم آنها فقط سه دهم درصد افزایش پیدا می‌کند درحالی که یونولیت‌های EPS می‌توانند ۲ تا ۴ درصد افزایش حجم داشته باشند.

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو محصول توانایی آن‌ها در تحمل فشار است. یونولیت‌های EPS قادر هستند 25 تا 75 پوند فشار را تحمل کنند در حالی که یونولیت‌های XPS می‌توانند تا 100 پوند فشار نیز تحمل کنند.

خرید روکش یونولیت Xps و Eps

قبل از اقدام به خرید EPS و XPS حتما با متخصصان این حوزه مشورت کنید تا مطابق با نیاز خود بهترین خرید را داشته باشید. برای اطلاع از قیمت این نوع عایق ها و گرفتن مشاوره می توانید با کارشناسان آرمان جاوید ماهان  تماس حاصل فرمایید.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “روکش یونولیت Xps و Eps”

1 + چهارده =