شاید در ذهن شما هم این سوال به وجود آمده باشد که ملات ترمیمی بتن چیست؟ بتن در واقع به هر ماده یا ترکیبی گفته میشود که از یک ماده چسبنده به خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشد. ملات ترمیمی بتن نیز از انواع مختلف سیمان، پلیمرها، مواد افزودنی، الیاف و سایر ترکیبات این چنینی ساخته میشود. در واقع به هر نوع پوششی که خرابیهای عضو بتنی را تعمیر کند و شکل آن را به حالت اولیه خود برگرداند ملات ترمیمی بتن میگویند. معمولا بتنها پس از استفاده از این ملات مقاومت بسیار بالاتری نسبت به حالت اولیه خود پیدا میکنند.
ملات ترمیمی بتن چیست؟
بتن انواع مختلفی دارد که هر کدام خواص و کاربرد مخصوص خود را دارد. در حالت کلی بتن از ترکیب آب با سیمان تشکیل میشود که به دلیل در دسترس بودن این مواد اولیه طرفداران زیادی هم دارد. به خاطر خاصیت آسیب پذیری بتن، تمام سازههای بتنی در طول زمان دچار آسیب و تخریب میشوند. به همین دلیل برای حفظ مقاومت سازه و استفاده از آن مهندسان اقدام به ترمیم این بتنها میکنند. برای انجام عملیات ترمیم مواد مخصوصی استفاده میشود که به آن ملات ترمیمی بتن میگویند.
ملات ترکیبی پودری است که بر پایه سیمان و از ترکیبات مختلفی مثل سلیس، رزین و الیاف پلی پروپیلن تشکیل شده است. این پودر به راحتی با آب ترکیب میشود و ملات مورد نظر برای ترمیم بتن را به وجود میآورد. این ملات قدرت چسبندگی بینظیری دارد که به راحتی به سطوح مختلف میچسبد، همچنین به دلیل قدرت کشسانی بالا به هیچ وجه ترک نمیخورد و شکسته نمیشود.
انواع ملاتهای ترمیمی بتن کدام اند؟ کاربرد آنها چیست؟
انواع ملات ترمیمی بتن به دو دسته کلی تقسیم بندی میشوند: ملات پایه سیمانی و ملات پایه اپوکسی. به طور کلی انواع مواد ترمیم کننده سازههای بتنی شامل یکی از موارد زیر میشوند:
- ملات های پایه سیمانی اصلاح شده با الیاف و پلیمر
- ملات های پلیمری
- ملات های نیمه پلیمری
- چسب های اپوکسی
- رزین های تزریقی
- چسب های لاتکس
هر کدام از این محصولات ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند که با توجه به این خصوصیات کارفرما میتواند بهترین گزینه را برای استفاده در بنای بتنی در حال ساخت و ترمیم خود استفاده کند. از جمله مواردی که در انتخاب ملات ترمیم کننده بتن تاثیر میگذارند شامل ضخامت سطح ترمیمی، ابعاد منطقه نیازمند به مقاوم سازی، مقاومت شیمیایی مورد نیاز، سازهای یا غیر سازهای بودن ترمیم و بار وارد به منطقه ترمیم میباشند. هر یک از این شرایط در انتخاب ماده ترمیمی مناسب اثر گذار اند.
شاید برای شما هم سوال باشد که دقیقا در چه شرایطی از ملات ترمیمی بتن استفاده میکنیم. برای راحتی کار در ادامه مواردی که از آنها از ماده ترمیمی یا مقاوم ساز استفاده میشود را آوردهایم:
- ترمیم ناهمواری و آسیب دیدگی پله ها ، نماها ، قطعات پیش ساخته ، مخازن بتنی آب ، قطعات سیمانی و آزبستی و موزاییک
- ترمیم آسیب دیدگی های سطحی بنا از قبیل ترک خوردگی ، شکستگی ، تخلخل ، خراشیدگی
- زیرسازی عملیات کاشی کاری و یا نصب پوشش بر روی آنها
- ایجاد سطحی صاف و بدون درز برای اجرای انواع نماها
مزایای ملات ترمیمی بتن آرمان جاوید ماهان
ملات ترمیمی بتن یکی از جدیدترین محصولات آرمان جاوید ماهان است که نسبت به ملاتهای مشابه در بازار کارایی بالاتری دارد و از کیفیت بیشتری برخوردار است. در ادامه لیستی از مزایای این ملات را برای شما آماده کرده ایم:
- این ملات در برابر دمای بسیار بالا و پایین مقاوم است و به عبارتی تغییرات شدید جوی هیچ گونه مشکلی در عملکرد آن ایجاد نمیکند.
- به راحتی با آب ترکیب شده و به شکل خمیر صاف و یکدستی برای اجرای روی سطح بتن در میآید.
- به دلیل قابلیت چسبندگی بینظیر، به هیچ گونه مواد کمکی احتیاج ندارد.
- مقاومت کششی و الاستیسیته بالا مانع از هرگونه شکستگی و ترک خوردگی در سطح آن میشود.
- در برابر رطوبت مقاوم است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای استفاده در استخر و منابع آب میباشد.
- در ترکیبات این ملات از مواد قدرتمندی با قابلیت ضد خوردگی بتن استفاده شده است.
- برای استفاده در تمام سطوح افقی و عمودی در سازههای بتنی مناسب است.
- قابل استفاده برای تمام سوطح خارجی و داخلی سازههای عمرانی میباشد.
- نحوه استفاده و شیوه اجرای آن بسیار ساده و سریع میباشد.
روش استفاده و شیوه اجرای ملات ترمیمی بتن
برای استفاده از این محصول ابتدا باید آن را با آب ترکیب کرده و به صورت ملات یکدستی در آوریم. برای این کار ابتدا باید سه و نیم لیتر آب را درون یک ظرف مناسب ریخته و در حالی که آن را به وسیله یک دریل یا مخلوط کن هم میزنیم به آرامی پودر ملات را به آن اضافه کنیم. بعد از اینکه به تدریج تمام پودر را به آب درون کاسه اضافه کردیم اجازه میدهیم تا تمام مواد به مدت حداقل سه دقیقه با هم هم بخورند.
اگر غلظت محصول زیاد بود میتوان به اضافه کردن مقدار کمی آب آن را به غلظت مورد نظر نزدیک کرد. زمانی که همه مواد به شکل خمیر روان و یکدستی در آمدند این ملات قابل استفاده روی سطح مورد نظر است. برای اجرای ملات ترمیمی بتن باید به این ترتیب عمل کنیم:
- ملات را مطابق با دستور بالا و نکات نوشته شده پشت محصول آماده میکنیم.
- سطح مورد نظر برای ترمیم را کاملا تمیز کرده تا عاری از هر گونه چربی، کثیفی، گرد و خاک، مواد روغنی، چسب و موارد این چنینی باشد.
- بهتر است سطح زیر کار کمی زبر و مرطوب باشد به همین دلیل باید کمی روی آن آب بپاشیم.
- برای نتیجه بهتر میتوان از پرایمرهای مخصوص نیز برای زیر سازی استفاده کرد.
- از زمان آماده شدن ملات به مدت سی دقیقه الی یک ساعت فرصت داریم تا آن را روی منطقه مورد نظر اجرا کنیم. در صورت گذشت این مدت زمان ملات ما غیر قابل استفاده میشود.
کاربرد ملات ترمیمی در ترمیم سقف، تیر و پلهای بتنی
به طور کلی مشکلات سقف، تیر و پلهای بتنی به دو دسته مشکلات سازهای و مشکلات غیر سازهای تقسیم بندی میشود. مشکلات سازهای شامل مواردی مثل وجود گرده ماهی ناشی از مشکلات اجرایی، شکستگی به دلیل ضربه، ترک های عمیق و خوردگی میباشد. از طرفی مشکلات غیر سازهای مواردی مثل شکستگیهای کم عمق، ترکهای سطحی، تخلخل زیاد و لبه دار بودن قالب در بتن را شامل میشود. برای ترمیم هر دوی این موارد میتوانیم از روشهایی که در ادامه عنوان میکنیم استفاده کنیم:
- از بین بردن ترک ها به وسیله تزریق رزین و میلگرد
- استفاده از بتن ترمیمی پلیمری برای روی سطح پل و عرشه
- ترمیم به کمک چسب اپوکسی و ملات پایه سیمان اصلاح شده
- پوشش ترک های سطحی با پوشش های محافظتی الاستومری به منظور حفظ دوام
- ساب زدن سطح بتن در سطوح ناصاف و نما
Reviews
There are no reviews yet.